Klinikai fogfehérítés

A klinikai fogfehérítés gyors és hosszútávú eredményt garantál. Akár nyolc árnyalatnyi változást is elérhetünk, és mindezt teljesen biztonságos eljárással, amely nem károsítja a sem a fogzománcot, sem a környező szöveteket.

zoom lámpás fogfehérítésZoom! lámpás fogfehérítés

A Zoom! lámpás fogfehérítés Amerikában a legelterjedtebb fogfehérítési eljárás. A kezelés az előkészítéssel együtt  - ami elsősorban a fogínyvédő hab felhelyezését jelenti - körülbelül 60-70 pecig tart, és máris látványos, hosszan tartó eredmény produkál.

A hidrogén-peroxid hatóanyagú gél a fény hatására oxigént termel, amely a fogzomácba belépve eltávolítja az elszíneződéseket, anélkül, hogy a fog anyagát károsítaná. Ezzel a fogfehérítési eljárással akár 8 árnyalattal világosabb fogakat is kaphatunk.

Tudnivalók a fogfehérítésről

  • A fogpótások, fogtömések nem fehéríthetők! Ha a fogpótlás vagy a fogtömés nem illeszkedik saját fogai új színéhez, a problémát cserével lehet megoldani.
  • Gyökérkezelt fog fehérítése hagyományos  eljárással nem megoldható. Ebben az esetben a fogat belülről is kezelni kell.
  • A fogfehérítést általában elég 4-5 évente ismételni. Fontos azonban tudni, hogy a kávé, a tea, a vörösbor fogyasztása, valamint a dohányzás meggyorsítja a fogak elszíneződését.
  • Amennyiben bármilyen gyulladásos tünetet észlelünk, előbb azt kezeljük, addig nem végezzük el a fogfehérítést.
  • Fogfehérítés előtt célszerű az esetleges fogkövet eltávolíttatni.
  • Az eljárás nem javasolt 13 év alatti gyermekeknek, valamint várandós nőknek.

Zoom! lámpás fogfehérítés után

  • Fogehérítés után jelentkezhet némi hideg-meleg érzékenység, de ez 1-2 napon belül magától elmúlik.
  • 24-48 órán keresztül ne fogyasszon olyan ételeket, italokat amelyek elszínezhetik a fogakat (például kávét, teát, kólát, vörösbort, paradicsomot...).
  • 1-2 napig minden étkezés után öblítse ki alaposan a száját, ezzel nehezíti az esetleges színanyagok megtapadását a fogakon.
  • Néhány napig ne dohányozzon.

Gyökérkezelt fog fehérítése

opalescence endo fogfehérítő gyökérkezelt fogak fehérítéséhezA gyökérkezelt fogak idővel elszíneződnek mindenféle külső hatás nélkül is. Ezek fehérítése kizárólag klinikai eljárással történik. A gyökérkezelt fogat belülről is fehéríteni kell, amihez az Opalescence Endo és Xtra, 35% hidrogén-peroxid tartalmú fogfehérítő gélt használjuk.

A gyökérkezelt fogból eltávolítjuk a tömést, annak a helyére kerül a fogfehérítő anyag. A gélt 1-3 napig hagyjuk a fogban, erre az időszakra ideiglenes fedéssel zárjuk. A kezelést 3-4 alkalommal kell megismételni a kívánt eredmény eléréséhez. A kezelés a gyökérkezelt fog helyreállításával ér véget.

A kezelt fog 3-4 árnyalatnyit világosodik. A fogfehérítő kezelést gyökérkezelt fog esetében általában évente kell ismételni.

 

Otthoni fogfehérítés

Árlista

Bejelentkezés

2085, Pilisvörösvár, Árpád u. 21., Tel.: 06 26 331 787