Biológiai fogászat

Orvosaink, a biológiai fogászat alapelveit is szem előtt tartva gyógyítanak. A biológiai fogorvoslás összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, holisztikus szemléletet képvisel. Diszciplínáiba beletartozik minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárás, mely a hagyományos – nyugati típusú – fogorvoslást kiegészítő diagnosztika és gyógymód.

A száj egészséges baktériumflórájának egyensúlya könnyen megbomolhat egy szuvas fogtól, vagy a foghúzásból visszamaradó gyökerektől. Ennek következtében kialakulhatnak fogínybetegségek is. További károkat (például allergia) okozhatnak a fogorvosok által beépített anyagok is. Természetesen nem arról van szó, hogy egyes anyagok egyértelműen károsak lennének. Az erős immunrendszerrel rendelkező embernél az amalgám sem feltétlenül okoz problémát. Nagy hangsúlyt fektetünk tehát az egyéni igények figyelembevételére.

Készítünk fémmentes pótlásokat (koronákat és hidakat), kiegészítő kezelésként pedig szükséges esetben (főleg műtétek után) homeopátiát és lágylézeres kezelés is alkalmazunk, ez utóbbinak bioregulációs, és regeneráló hatása van.

2085, Pilisvörösvár, Árpád u. 21., Tel.: 06 26 331 787