Fogpótlás

Ideiglenes fogpótlás

Fogászati kezelések idején a fogatlanság elkerülésére ideiglenes fogpótlást alkalmazunk. A fogászati rendelőben készült ideiglenes fogpótlások mindössze 1-2 hétig, a fogtechnikus által készítettek 1-2 hónapig viselhetők. A végleges fogpótlások ragasztásánál gyengébb rögzítés lehetővé teszi, hogy a fogorvos a kezelés közben könnyedén eltávolítsa.

 

Fémkerámia fogpótlás

fémkerámia fogpótlásA fogpótlás leggyakoribb módja a fém vázra égetett kerámia fogpótlások alkalmazása. A fogpótlás váza készülhet kobalt-króm vagy nikkel-króm, illetve nemesfémek, például arany-platina vagy ezüst-palladium ötvözetéből, de akár ötvözetlen aranyból és titánból is.

 

 

Fémmentes kerámia fogpótlás (jacket)

jacket fogpótlásA fémmentes kerámia korona teherbíró képessége nem éri el a fémvázas fogpótlásokét, ezért csak szóló koronaként, főleg a frontfogak pótlására alkalmazzák. Üvegszálas megerősítéssel is legfeljebb háromtagú híd készíthető. A fémmentes kerámia korona a saját fogak színéhez igazítható, és mivel semmi sem állja útját a fény terjedésének, elérhető a teljes élethűséghez szükséges áttetszőség is. A kerámia korona fémallergia esetén is alkalmazható.

 

Fémmentes cirkónium-oxid vázas fogpótlás

cirkónium-oxid fogpótlásA cirkónium-oxid vázra épített korona tökéletesen élethű, mivel a fogpótlásban a fény terjedése ugyanolyan, mint a természetes fogakban. A cirkónium-oxid váz további előnye, hogy a természetes fognál és a teljes kerámia fogpótlásnál is lényegesen jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak. Mechanikai szilárdságának köszönhetően a cirkónium-oxid akár teljes körhidak készítésére is alkalmas. A cirkónium-oxid fogpótlások a legmodernebb CAD/CAM technológiával készülnek. A preparált fogakról készült lenyomat alapján előállított minta adatait szkennelés után számítógépen rögzítik, és elküldik a gyártó svédországi központjába. A cirkónium-oxid vázat rendkívül precíz, számítógép által vezérelt gyártási folyamat során állítják elő. Az elkészült vázra már itthon kerül rá a porcelán korona.

 

Fogászati implantátum

implantációs fogpótlásA fogpótlás legesztétikusabb és legtartósabb módja a fogászati implantáció. A beültetett titán foggyökér teljesen szövetbarát, kilökődéstől, allergiás reakcióktól nem kell tartani. Egyetlen fog pótlásakor a szomszédos, még ép fogakat nem kell lecsiszolni. Az implantátumra rögzített koronát ugyan cserélni kell 5-10 évente, azonban a beültetett foggyökér megfelelő szájhigiénia mellett élethosszig kitart.

 

 

Fémkerámia fogpótlás

Cirkónium-oxid fogpótlás

Fogbeültetés, implantáció

Fogpótlás fémallergia esetén

Bejelentkezés

Árlista

2085, Pilisvörösvár, Árpád u. 21., Tel.: 06 26 331 787