Klinikánkon megvásárolható fogápolási termékek

Curaprox

Fogköztisztító kefe

A hagyományos fogkefék nem képesek eltávolítani a lepedéket a fogak közül. A lepedék eltávolítása megelőzi a fogkő, valamint a fogkő okozta fogínygyulladás kialakulását. A Curaprox fogköztisztító keféi hosszú puha szálaikkal teljesen kitöltik a fogközöket, így hatékonyan tisztítják a problémás területeket. Élettartamuk a többi hasonló terméknél akár 5-ször hosszabb.

curaprox fogköztisztító kefe

Így használja a fogköztisztító kefét

  1. Óvatosan helyezze a fogköztisztító kefét a fogak közti rés széléhez.
  2. Anélkül, hogy betolná a fogközbe, mozgassa vízszintesen.
  3. Helyezze be a kefét a fogak közötti résbe, míg el nem éri a másik oldalt. Mozgassa előre és hátra, de csak egyszer.
  4. Öblítse le a fogköztisztító kefét folyó víz alatt.
  5. Soha ne erőltesse a fogköztisztító kefét a fogközbe, mert az kárt okozhat.

 

Szájöblítő

A Curasept klórhexidin tartalmú szájöblítő fertőtlenítő hatású, megakadályozza a plakk, ezáltal a fogkő kialakulását, valamint a fogszuvasodást. A készítmény alkoholt nem tartalmaz, így nem károsítja a nyálkahártyát. A klórhexidin tartalmú készítményeknél gyakori mellékhatások - ízérzékzavar,  a fogak barnás elszíneződése - a Curasept alkalmazása esetén nem jelentkeznek.

A szájöblítő hatóanyaga, a klórhexidin leloldja a fogakról a megtapadt baktériumokat, és megakadályozza a lepedék újbóli kialakulását. Mivel a klórhexidin megtapad a nyálkahártyán és a fogak felszínén, hatását akár 12 órán keresztül is kifejtheti.

 

Fogkrém - gél

Klórhexidines kezelés esetén mindenképpen érdemes a kezeléshez igazodó fogkrémet használni, mivel a hagyományos fogkrémek nátrium-lauril-szulfát tartalma semlegesíti a klórhexidin hatását. A Curasept fogkrém nem tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot, klórhexidin-tartalma 0,05%-os. Használható kiegészítő kezelésként, vagy a mindennapi szájápolás részeként is.

curasept gélSúlyosabb esetekben a Curasept gél alkalmazása javasolt, amelynek klórhexidin-tartalma 0,5%. Ez követlenül az ínybe masszírozva javítja a szájöblítő hatékonyságát.

 

 

Fogkefék

curaprox fogkefeA Curaprox fogkeféi finom szerkezetű, mégis rugalmas szálakból álló, kicsi és tömör fejjel készülnek, amelyek lehetővé teszik az alapos, mégis kíméletes fogmosást.

curaprox surgical fogkefeA speciális igényekhez kifejlesztett „Surgical” fogkefe kimondottan szájsebészeti műtétek után ajánlott, amikor az íny annyira érzékeny, hogy hagyományos fogkefével a fog és az íny tisztítása nem megoldható. A fogkefe fején több mint 12 000 puha sörte található, amelyek maradéktalanul és kíméletesen tisztítják a problémás helyeket is.

2085, Pilisvörösvár, Árpád u. 21., Tel.: 06 26 331 787