Csontpótlás, sinuslift

Előfordulhat, hogy a fogbeültetés területén nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vagy minőségű csontállomány. Ebben az esetben az implantátum beültetése előtt mindenképpen csontpótló beavatkozásra van szükség.

csontpótlás, sinuslift

A csonthiány kialakulásának több oka is lehet. Okozhatja fogágybetegség, régi foghiány esetén az idő múlásával meginduló szövetpusztulás, ciszta eltávolítása, vagy bármilyen más okból bekövetkezett csontkárosodás.

A csonthiány mértékétől függően csontpótlásra többféle módszer alkalmazunk. Minden esetben igyekszünk a paciens saját csontállományából vett szövetekkel megoldania problémát.

Kisebb csonthiány pótlása az implantátum beültetésével egyidőben történik, jelentősebb csonthiány  pótlása a fogbeültetés előtt minimum 6 hónappal. A gyógyulási időszak alatt a beavatkozás helyét membránnal fedjük be.

 

Sinuslift

Az arcüreg legalsó síkja és a foggyökerek csúcsa között általában néhány milliméternyi vagy kevesebb csontállomány található. Az őrlőfogak eltávolítása után a csont vastagsága csökkenni kezd, helyére újonnan kialakuló nyálkahártya kerül. Egy idő után még a legkisebb implantátum beültetéséhez sem marad elegendő csontszövet.

sinuslift sinuslift - a nyálkahártya betüremkedik a foghiány helyére sinuslift - feltöltés csontpótló anyaggal sinuslift - az implantátum beillesztése
Az eredeti csont-
állomány közvetlenül
a foghúzás után
A megfogyatkozott
csontállomány helyére
betüremkedik
a nyálkahártya
A nyálkahártya meg-
emelése után kerül az
üregbe az „új” csont-
szövet vagy a csont-
pótló anyag
A csontpótló műtét
után már beültethető
az implantátum

A sinuslift egy olyan, speciálisan ezen a területen alkalmazott eljárás, amelynek során az arcüreget belül kibélelő nyálkahártyát megemeljük, és a keletkezett rést a pacien saját csontjával vagy csontpótló anyaggal töltjük ki.

Amennyiben az eredeti csontvastagság eléri a 3-4 mm-t, a műtét elvégezhető az implantációval egy időben. Ellenkező esetben a fogbeültetés csak legalább 6 hónapnyi gyógyulási idő után lehetséges.

 

Csontpótlás saját csonttal

a fúró összegyűjti a saját csontotAz implantátumok helyének kialakításához használt fúrók - speciális felületi kiképzésüknek köszönhetően - összegyűjtik a furat elkészítésekor keletkező csontforgácsot, így az visszaépül a szervezetbe.

Csontforgácsot olyan területekről is tudunk gyűjteni, amelybe nem helyezünk be implantátumot. Kisebb csonthiány esetében ez a felső állcsont leghátsó része.

Jelentősebb csonthiány esetén az alsó állcsont hátsó részéről veszünk ki egy nagyobb csontblokkot, amelyet speciális csavarral rögzítünk a csonthiányos területre.

saját csont gyűjtése csontpótláshozA csontforgács és a csontblokk begyűjtéséhez szükséges műtéti beavatkozás piezoelektromos ultrahang generátorral történik. Ez a készülék lehetővé teszi a tökéletesen tiszta és pontos vágást, ami megkönnyíti a sebgyógyulást.

 

Csontpótló granulátum használata

bio-oss csontpótló granulátum bio-oss csontpótló granulátum bio-oss csontpótló blokk

A csontpótlás történhet szintetikus granulátummal is. A klinikánkon használt Bio-Oss csontpótló anyag fokozatosan beépül a csontszövetekbe. A szervezet anyagcseréje idővel lebontja, helyet adva az újonnan képződött szöveteknek. Az így megerősödött csontállományba már beültethető az implantátum.

 

Fogbeültetés, implantáció

Implantátumok

Garancia az implantátumokra

Implantáció előtt és után

Árlista

Bejelentkezés

2085, Pilisvörösvár, Árpád u. 21., Tel.: 06 26 331 787